Αλίν Μπατανιάν

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΙ Αθήνας – 2009) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου” (2011), ενώ από την ηλικία των τεσσάρων ακολούθησα το πρόγραμμα εκπαίδευσης της R.A.D. (Royal Academy of Dance, Advanced Level II), δίπλα στην καθηγήτρια κλασσικού μπαλέτου Carol Hanis.

 Η σπουδή του σώματος με οδήγησε στον Μιχάλη Ευαγγελίδη Michalis Mahatman Saraswati και την Όλγα Αλεξίου Swami Nirvikalpa αποκτώντας το πρώτο μου πτυχίο στην Hatha Yoga (RYT 200hr – 2013), Restorative Yoga (120hr), Healing Parts of Yoga (120hr), Chakra-Level 1 (32hr), Yoga and Hypertension Clinical Yoga (120hr2018) και δίπλα στον Alessandro Ortona ακολούθησα τα μονοπάτια της Kriya Yoga (2016-2018). Έχω παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια Vinyasa flow, Ashtanga Yoga, Anusara Yoga, Acro Yoga, Aerial Yoga, σε Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο.

Ως χορεύτρια έχω διδάξει κλασσικό μπαλέτο (Όμιλος Γυμναστικής Ηρακλείου Αττικής, Ο.Γ.ΗΡ.Α. 2010-2011), σύγχρονο χορό (The Henny Jurriens Foundation, Amsterdam NL, 2012) και έχω συμμετάσχει σε παραγωγές παραστάσεων (χορ. Manuel Ronda) σε Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία. (2012 – 2014).


Στην Ελλάδα συνεργάζομαι στενά με τη χορογράφο Μέντη Μέγα στα projects: “Unlimited Access”, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για επαγγελματίες χορευτές, ανθρώπους με κινητική ή νοητική στέρηση και μη βλέποντες (2014-2016), στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίπλες και Τριπλέτες” (2017-2018), “Γλυκιά Άβυσσος” (2015) ενώ έχω συμμετάσχει στο 3ο Φεστιβαλ Νέων Χορογράφων 2015 (“Flache en Handflache” χορ. Ιωάννα Αγγελοπούλου) και στο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Πετρόπουλου “Είμαι ένας Χορευτής” (2016) όλα σε παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι επίσης με την Ειρήνη Κουρούβανη οργανώνοντας σεμινάρια χορού και παραστάσεις σε Δημοτικά Σχολεία στην Αττική στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με σκοπό οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, το ρυθμό, την ελεύθερη έκφραση στην κίνηση και την εξοικείωση με την διαφορετικότητα του κάθε σώματος.

Είμαι εθελόντρια στο σύλλογο “Πίστη”, που δραστηριοποιείται στο Νοσοκομείο παίδων “Η Αγία Σοφία”, στο τμήμα ΠΟΑΙΜ (Πανεπιστημιακή Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα – Κ.Ε.Θ), διδάσκοντας χοροθεραπεία, και Yoga σε ανήλικους ασθενείς και γονείς.