TMHMATA

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή
για να μπορούμε να καθοδηγούμε
κάθε άτομο ξεχωριστά

Προσφέρουμε προσωπική καθοδήγηση και δημιουργία συνδυαστικών προγραμμάτων με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Με την εκπαίδευση της σωστής στάσης, το σώμα έρχεται στη βέλτιστη κατάστασή του,δύναμη,ευλιγισία, σταθερότητα, ευεξία, αποθεραπεία τραυματισμών, ψυχική και σωματική ηρεμία μέσω βιωματικών τεχνικών. Τον εκμηδενισμό δηλαδή των φορτίων, συναισθηματικών και σωματικών, που ασκούνται σε αυτό.

HATHA
YOGA

HATHA YOGA

Η Σανσκριτική λέξη “Ha” σημαίνει ήλιος και “Tha” σημαίνει σελήνη, κατά συνέπεια η Hatha Yoga είναι κυριολεκτικά η Yoga του ηλίου και της σελήνης, δηλαδή προσπαθεί να φέρει σε ισορροπία αντίρροπες δυνάμεις και αντίθετα κομμάτια του σώματος, το μπροστινό με το πίσω, το δεξί με το αριστερό, το πάνω με το κάτω.

Στις πρακτικές της δίνουμε έμφαση στην ευθυγράμμιση και στο συγχρονισμό κίνησης με την αναπνοή. Ενδυναμώνουμε τους μύες του σώματος, εξισορροπούμε το νευρικό, ορμονικό καικυκλοφορικό σύστημα, αφυπνίζοντας έτσι τη ζωτική μας ενέργεια. Οι πρακτικές χαρακτηρίζονται από ήπιο ρυθμό κίνησης, επίγνωση του σώματος και ενεργοποίηση της διαφραγματικής αναπνοής.

Οι τεχνικές της Hatha Yoga μειώνουν το άγχος, χαλαρώνουν – δυναμώνουν το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα έτσι ώστε να μας προετοιμάσουν για τα μονοπάτια του διαλογισμού. Χωρίζονται σε τρία επίπεδα ανάλογα με την εμπειρία των ασκούμενων. ( level I, level ΙΙ, level III).

YIN
YOGA

YIN YOGA

Τα μαθήματα της Yin είναι κατάλληλα για όλους και όλες τις ηλικίες. Προτείνονται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ευλυγισία των αρθρώσεων και των μυών τους.

Η Υin προσέγγιση χρησιμοποιεί στατικές θέσεις που ξεκινούν από τα 45 δευτερόλεπτα και φτάνουν τα 7 λεπτά ή και περισσότερο.

Το διαλογιστικό κομμάτι της yoga είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτό το μάθημα.

Σκοπός είναι να χαλαρώνουμε πλήρως σε κάθε asana- στάση, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε την παρασυμπαθητική λειτουργιά του νευρικού μας συστήματος.

Τα mantras, το singing ball και η τεχνική του story telling αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τηςπρακτικής της Yin Yoga.

RESTORATIVE YOGA

RESTORATIVE YOGA

Το μάθημα της θεραπευτικής Yoga απευθύνεται σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα, με σοβαρούς τραυματισμούς, με αυτοάνοσα νοσήματα ή σε ανθρώπους με περιορισμένο εύρος κίνησης, που έχουν ανάγκη να βρουν τη ζωτικότητά τους και τη σύνδεση με τον εαυτό τους.

Σκοπός του θεραπευτικού μαθήματος είναι η αποφόρτιση της έντασης και η σωστή επανευθυγράμμιση μυών και αρθρώσεων.

Η εξισσοροπημένη λειτουργια του αυτόνομου νευρικού συστήματος ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοίασης του σώματος, εξισορροπεί τη νοητική και σωματική ενέργεια.

Το σύστημα μας φτάνει στο βέλτιστο επίπεδο υγείας.

PILATES
REFORMER

PILATES REFORMER

Ο εμπνευστής της μεθόδου Joseph, Hubertus Pilates ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικής άσκησης το οποίο ονόμασε “ Τέχνη του Ελέγχου” (Contrology), δηλαδή μία προσέγγιση κατά την οποία το μυαλό επιβάλλεται και καθοδηγεί τους μύς.

Το reformer είναι ένα όργανο με μια κινούμενη επιφάνεια που μοιάζει με καρότσι και είναι συνδεδεμένη με ελατήρια με το βασικό σκελετό του οργάνου. Το καρότσι κινείται μπρος και πίσω ανάλογα με την άσκηση και θέση του ασκούμενου πάνω σε αυτό. Το όργανο αυτό βοηθά το σώμα να δυναμώσει και να διαταθεί και κάνει την άσκηση ευχάριστη και διασκεδαστική.

Το Pilates Reformer προσφέρει ένα δυνατό και ευλίγιστο σώμα με ομοιόμορφα δουλεμένους μυς, απαλλαγμένους από περιττό όγκο. Προσφέρει εξισορρόπηση του μυϊκού συστήματος και ανωμαλιών που φέρουν χρόνιους πόνους και κακή στάση όπως κύφωση, σκολίωση, οσφυαλγία και ισχιαλγία. Βοηθάει στην ευθυγράμμιση της

BALLET
BODY

BALLET BODY

Ασκησιολόγιο βασισμένο στην τεχνική και τέχνη του κλασσικού μπαλέτου.

Διδασκόμαστε όλες τις ασκήσεις της μπάρας του μπαλέτου με ένα πολύ διαφορετικό και ιδιαίτερο τρόπο.  Διδασκόμαστε όλες τις θέσεις ποδιών και χεριών.

Στήσιμο της σπονδυλικής μας στήλης και έντονη ενδυνάμωση γλουτών και προσαγωγών μυών – ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος και ταυτόχρονη έκφραση του ψυχικού μας κόσμου. Ακολουθούν επίσης ασκήσεις στο κέντρο με μικρούς συνδιασμους.

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία, αρκεί να σας μαγεύει το μπαλέτο!

CONTEMPORARY
DANCE

CONTEMPORARY DANCE

Ένα μάθημα, με στόχο την ικανότητα έκφρασης πολλών πλευρών της ανθρώπινης πραγματικότητας μέσα από τον χορό. Οι μαθητές εισάγονται στις αντιλήψεις, τις τεχνικές και την αισθητική του σύγχρονου χορού.

Προς αυτό το στόχο, δουλεύουμε το σώμα, για να αποκτήσει τον απαραίτητο έλεγχο και την βασική τεχνική ελευθερία. Εστιάζουμε σε ένα δυνατό placement, μια ιδιαίτερα ευέλικτη σπονδυλική στήλη, στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση των μυών, όπως και σε μια οργανική και δυναμική χρήση του χώρου και του χρόνου.

Εν τέλει, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και χορογραφημένες φόρμες, ερευνούμε τη σύνδεση της ελευθερίας, μέσα από προσωπικές επιλογές κίνησης, που σε συνδυασμό με τον έλεγχο του σώματος/ εργαλείου, προσφέρει τη βάση της εκφραστικής δύναμης του σώματος.