Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, 11:00 – 14:00, στη σχολή μας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο σεμινάριο με εισηγητή το δάσκαλο γιόγκα Ιωάννη Παππά.

Ο τίτλος του σεμιναρίου:

«Καθιερώνοντας μια ειλικρινή σχέση με τον εαυτό μας. Δημιουργούμε μια νέα σχέση με τον εαυτό μας μέσα από την τεχνογνωσία της κουνταλίνι γιόγκα και της αρχές της αγιουρβέδα».

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με βασικές τεχνικές ασκήσεων αναπνοών και διαλογισμού μέσα από την κουνταλινι γιόγκα. Θα μοιραστούμε εργαλεία μέσα από την πανάρχαια αγιουρβεδικη ιατρική έτσι ώστε να καθιερώσουμε μια σταθερή και ουσιαστική σχέση με την ύπαρξή μας.

Η υγεία, η χαρά και η ευημερία είναι αναπόσπαστα συστατικά της ζωής…

Παρακαλώ πολύ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6997 330678 ή πατήστε εδώ .

Απαραίτητη προυπόθεση η κράτηση θέσης.

Κουνταλίνι γιόγκα

Η βασική συνεισφορά της ανάμεσα στους παραδοσιακούς τύπους της γιόγκα είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εργαστεί στο τρίπτυχο: σώμα, νους, πνεύμα. Η Κουνταλίνι γιόγκα είναι αρκετά ολοκληρωμένη με αυτή την έννοια όπου κάθε μάθημα, κάθε δράση, περιλαμβάνει άσκηση για το σώμα, αναπνοές, χαλάρωση και διαλογισμό. Από την πρώτη στιγμή έρχεσαι αντιμέτωπος με τον εαυτό σου προκειμένου να σμιλεύσεις και να «ξεφλουδίσεις» όλα εκείνα τα στρώματα με τα οποία έχεις γαλουχηθεί και δεν είναι δικά σου προκειμένου να έρθεις σε επαφή με την ουσία του εαυτού και να αρχίσεις να διακρίνεις ποιος είναι ο δικός σου δρόμος, ποιο είναι το δικό σου μονοπάτι ψυχής. Και κατόπιν να μπορεί να το φέρεις να εκδηλωθεί περισσότερο ή λιγότερο στην καθημερινότητά σου έξω στην κοινωνία, στην υλική εκδήλωση της πραγματικότητας.  Σου δίνει τελικά ενέργεια για να μπορείς να αγαπάς. Για να αγαπάς χρειάζεσαι ενέργεια. Για να αγαπάς  τον εαυτό σου και τους άλλους εκ των έσω και όχι μόνο στα λόγια.

Αγιουβέρδα

Είναι ένα από τα πιο παλαιά επιστημονικά ιατρικά συστήματα του κόσμου, με πανάρχαιες αναφορές κλινικής εμπειρίας. Είναι ένας τρόπος ζωής ο οποίος μας διδάσκει πώς να διατηρούμε και να προστατεύουμε την υγεία μας. Από τη μια μας δείχνει πως μπορούμε να θεραπεύουμε τις ασθένειες και από την άλλη πώς να πετυχαίνουμε τη μακροζωία. Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μια «ολότητα», η οποία «ολότητα» είναι συνδυασμός σώματος, νου και ψυχής.